Bourgogne

Bourgogne & Alsace

Verdens bedste vine mener mange...

Vi tager helt ind i hjertet af Bourgogne, ned i kældrene, der fylder mere en 2/3 af dette hovedsted i verdens mest mondæne vinregion.

Vi har mulighed for historiske rundture med indlagte vinsmagninger. Besøg hos små vinproducenter i specielle rammer, hvor der ikke kommer turister, restauranter du aldrig selv ville finde, og sidst men ikke mindst en dag som rigtig vinhandler, hvor vi skal finde VINEN i en af de mange vinbyer.

DAG 1 : Vi starter som altid med en kort gennemgang af området, vi er i. Herefter tager vi til den sydlige del, som hedder Côte de Beaune, som er kendt for dens hvidvin, såsom Montrachet, Chassagne, Meursault og Rully. Vi besøger et par producenter, som er forskellige i deres udtryk og filosofi, alle fremragende. Ved frokosttid tager vi til byen Chagny, til den 3-stjernede Lameloise, for at spise på deres Brasserie.

Efter en lækker frokost tager vi til Beaune, hvor den engelsktalende guide, og vinekspert, Christian tager imod. Han er tidligere historiker på universitetet i Dijon, og er en ekspert i området.
Vi går gennem byen og kigger på bygninger, monumenter, og tager en  kop kaffe, hvor det er belejligt.

Efter mødet med Christian drager vi mod hotellet, der er vært for aftenens kulinariske oplevelser.

DAG 2 : Vi tager til den nordlige del, som hedder Côte de Nuits. Her er kommuner som Morey St. Denis, Gevrey Chambertin, Vosne Romanée og mange flere.
Vi skal smage vin to steder inden frokost. Hos Domaine Legros i Nuits St. Georges, Domaine Bart. Er vejret til det, tager vi en picnic på skråningerne.

Herefter tager vi til min gamle ven Jacques Girard i Dijon. Vi har handlet med Jacques i mange år, og under hans bolig er der en imponerende kælder, hvor det er muligt at smage så mange forskellige bourgognevine at man tror, det er løgn.

Dette besøg er ikke til at blive klog på, det kan gå, hvilken vej det skal være, men én ting er sikker, vi sover i nærheden.

DAG 3 : Vi har alle gennem de sidste dage fundet vores favoritvin i Bourgogne, og vi bruger formiddagen til at gå på opdagelse og finde en vin hos de mange producenter inden for et bestemt prisleje. Vi tager vinen med og gemmer denne til aftenens blindsmagning.

Frokosten indtages på motorvejen, da vor hjemtur går gennem Alsace, og vi tilbagelægger de 3 timers kørsel, mens vinbønderne har lukket til frokost.

Vi ankommer til Alsace, og vi planlægger turen alt efter, hvor godt deltagerne kender området. Vi har mange års erfaring i området, og en ting er sikker: vi skal en tur til Sipp Mack ved 18.00-tiden for at smage fra tank, fad, og gamle rester. Dette er altid et hyggeligt besøg, der aldrig er kedeligt.

Aftensmaden bliver i den stil, deltagerne gerne vil, der er 1-2-3 stjernet, bib gourmands og helt klassiske restauranter med de klassiske retter fra et fantastisk køkken.

DAG 4 : Hjemrejse

Tidspunkt, hele året.
Varighed min 3 dage.
Afrejse bedst søndag
Pris efter aftale